Werkwijze & vervoer 2021-02-07T11:50:49+01:00

Kennismaking

Als er een nieuwe hond in de groep komt, ga ik eerst bij u thuis langs om kennis te maken met u en natuurlijk met uw hond. Tijdens zo’n kennismaking vraag ik naar het karakter, gedrag en andere bijzonderheden over uw viervoeter en observeer ik uw hond. De bus waarin de honden worden vervoerd kunt u tijdens deze eerste ontmoeting bekijken. Er wordt met kleine groepen gewandeld! Maximaal 6 á 7 honden gaan mee in de groep.

Als u van onze service gebruik wilt maken vullen we samen een intake-formulier en sleutelcontract in, zodat ik uw hond bij u thuis kan ophalen als u zelf niet thuis bent.

De eerste keer

De eerste keer dat uw hond mee gaat met de groep, blijft deze nog aan de lijn of gaat in overleg al los. Mijn ervaring is dat uw hond meestal snel went. Na de eerste wandeling breng ik u op de hoogte van hoe het avontuur is verlopen. Voor de veiligheid wordt het aangeraden om voor uw hond éénmalig een penning van Hondenvermaak aanschaffen (kosten 7,50 euro).

Vervoer van uw hond

Uw hond wordt opgehaald met een ruime bestelbus, een Ford Transit, voorzien van airco en elektrische dakventilatie die altijd frisse lucht geeft. Om de honden zo veilig en comfortabel mogelijk te vervoeren is de bus ingericht met ruime professionele benches met anti-slipmat waar de honden makkelijk in kunnen staan, zitten of liggen. In de benches zijn ook waterbakken.

De bus wordt regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Een EHBO-kit en brandblusser zijn aan boord.

De wandeling

Uw hond krijgt ruim een uur beweging. Tijdens deze wandeling zorg ik ervoor dat alle honden de aandacht en beweging krijgen die ze nodig hebben en ze voldaan hun mand in kunnen gaan. Bij thuiskomst wordt uw hond afgedroogd en als u wilt voer gegeven en de waterbak bijgevuld.

Het verzorgen van uw andere huisdieren thuis

Mocht u een dag/weekend of langer op vakantie gaan kan ik ook uw kat/knaagdier/vogels thuis voeren en verzorgen! Hiervoor reken ik een bedrag van 9 euro per keer binnen Castricum, daarbuiten komt er 20 cent per kilometer bij!

Kennismaken?

Ik kom graag een keer bij u langs om kennis te maken met u en uw hond. Bel me op 06 – 38 38 31 51 of stuur me een bericht via het contactformulier! castricum honden uitlaatservice
Contact